luni, 25 octombrie 2010

Femeia trecută de 40 de ani

Pe măsura ce înaintez în vârstă, apreciez cel mai mult femeile trecute de 40 de ani.

O femeie trecută de 40 de ani nu te va trezi niciodată la miezul nopţii să te întrebe la ce te gândeşti. Ei nu-i pasă la ce te gândeşti.

Dacă o femeie trecută de 40 nu vrea să urmărească un meci, nu stă prin preajmă miorlăindu-se. Face ceva ce chiar îşi doreşte să facă. Şi de obicei e vorba de ceva mult mai interesant.

O femeie trecută de 40 se cunoaşte suficient pe ea însăşi ca să fie sigură cine este, ce este, ce vrea şi de la cine. Sunt puţine femei trecute de 40 cărora le pasă de ce-ai putea gândi despre ele sau despre ce fac.

Femeile trecute de 40 au demnitate. Rareori se apucă să ţipe la tine la operă sau în mijlocul unui restaurant foarte scump. Desigur, dacă o meriţi, nu ezită să tragă în tine.

Femeile trecute de 40 de ani sunt generoase cu laudele, deseori nemeritate. Ele ştiu cum e să nu fii apreciat.

O femeie peste 40 are încredere să te prezinte prietenelor ei. Una mai tânără cuplată cu un bărbat îşi ignoră deseori chiar şi cele mai bune prietene pentru că nu are încredere să le aducă în preajma lui. Celor peste 40 nu le prea pasă dacă eşti atras de prietenele ei pentru că ştie că ele nu o vor trăda.

Femeile devin medium pe măsură ce îmbătranesc. Niciodată nu trebuie să-ţi mărtusiseşti păcatele unei femei peste 40. Ele ştiu întotdeauna.

O femeie trecută de 40 arată bine purtând un ruj roşu strălucitor. Asta nu e valabilă şi pentru una mai tânără. Odată ce a trecut de un rid sau două, o femeie peste 40 este de departe mai sexy decât omoloaga sa mai tânără.

Femeile de peste 40 de ani sunt deschise şi oneste. Ele îţi vor spune imediat dacă eşti un ticălos sau te porţi ca un ticălos. Niciodată nu trebuie să te întrebi cam pe unde te situezi în relaţia cu ele.

Da, preţuim femeile trecute de 40 de ani pentru o mulţime de motive. Din păcate, nu e reciproc. Pentru fiecare femeie uluitoare, inteligentă şi fierbinte, trecută de 40 de ani, există o relicvă cu chelie şi burtă în pantaloni galbeni, făcându-se de râs alături de o chelneriţă în vârstă de 22 de ani.


PS: E un text primit pe mail si cred ca trebuie sa-l dedicam colegelor noastre din liceu. De ce? Din 1001 de motive.

3 comentarii:

Anonim spunea...

La ceas de noapte iti raspund cu o poezie scrisa de Alexandru Malin Tacu,colegul nostru in clasa a 8-a:

Tremurul Noptii

Stăteam amândoi pe marginea unei flori
Să contemplăm aripa albastră a mării.
Corăbii cu uniforme şcolare
Alunecau pe trupul tău delicat
Visam să devin cântecul serii
Să alerg pe sufletul tău fără limanuri
Amândoi pe marginea unei flori
Linişte prin umbre de lună
În oglinzile ei căutam ochii copiilor
Mâinile noastre s-au atins de teamă şi candoare
Pământul vorbea în somn
Ceva despre izvoare unde se clatină cerul.

Eu nu l-am uitat,statea in ultima banca langa usa...Timpul a trecut,el nu mai este...dar a fost si el in clasa lui Amalinei!

Leonard Relea spunea...

@Anonim (cine esti?): Ai dreptate. A fost si el in clasa noastra, chiar daca doar pentru un an de zile. Iar la intalnirea de acum doi ani si jumatate ne-am amintit si de el. Dl. profesor Amalinei chiar ne-a povestit cum a ajuns Malin la noi in clasa. Nu am stiut daca e bine sa amintesc despre el in acest spatiu virtual. Cu greu am obtinut o fotografie din acea vreme, dar persoana care mi-a dat-o mi-a sugerat ca ar fi mai bine sa n-o public.
Anonimule, iti multumesc pentru aceasta poezie pe care o voi posta intr-un loc mai vizibil. Iti multumesc.

Anonim spunea...

Pablo Neruda spenea: "Evitam moartea cate putin,amintindu-ne intotdeauna ca "a fi viu " cere un efort mult mai mare decat simplul fapt de a respira."